Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΡΑΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΟ 1984 ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ !



Η απόλαυση ενός ...παγωτού στην Πλατεία του Διστόμου, ήταν για τον μεγαλύτερο Αμερικανό ραλίστα όλων των εποχών John Buffum, μια από τις πιο όμορφες στιγμές της συμμετοχή του, το 1984, στο 
Ράλι Ακρόπολις που τερμάτισε 5ος! Το περιστατικό αυτό από το παλιό Ράλι Ακρόπολις,'' το πιο δύσκολο στην κλίμακα'', το αφηγείται ο ίδιος στο ΤRACION MAGAZINE με αφορμή το φετινό Ράλι!
O Τζον Μπόφαμ μιλά για τις Ειδικές Διαδρομές του Ακρόπολις - ''που δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό γεγονός'', όπως λέει : ''Στην πράξη είναι άθλιες,έχουν όμως τις δικές τους καλές στιγμές. Όπως όταν καθόμουν στην Πλατεία ενός μικρού χωριού, το Δίστομο συγκεκριμένα, και απολάμβανα ένα υπέροχο παγωτό. Στιγμή που με βοήθησε να συνειδητοποιήσω πόσο τυχεροί είμαστε που κάνουμε αυτή την δουλειά (...)ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο και βλέπουμε πράγματα και συναντάμε ανθρώπους που οι περισσότεροι στον κόσμο το καλύτερο που θα μπορούσαν να ελπίζουν είναι να τα διαβάσουν, Ειλικρινά τότε το εκτίμησα πάρα πολύ αυτό''.
Μια αναφορά που μας κάνει υπερήφανους για τον τόπο μας αλλά και μας δίνει την ευκαιρία να πούμε - ξανά! - προς τους υπεύθυνους του Ράλι, αλλά και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, να προσπαθήσουν να ξαναβάλουν τις φημισμένες σκληρές διαδρομές του Διστόμου (βωξιτό-δρομοι σε Παρνασσό και Ελικώνα ) στο πρόγραμμα του επόμενου Ακρόπολις!